מגוון הרצאות שעוסקות בתזונה ותעשיית המזון לפי חגים ומועדים

חגי תשרי

שנה טובה ובריאה

האם סימני ראש השנה בריאים? האם אפשר לארח ולהתארח עם מנות בריאות ומזינות? האם היין הוא פרדוקס, או שהוא בריא? מהן ההחלטות הבריאות שכדאי שנקבל לקראת השנה החדשה ועוד.

ההרצאה מתאימה לאירוע הרמת כוסית לשנה החדשה.

מרוצים עד הדג

נלמד על המשמעות שבאכילת דגי בריכה, נבדיל בין סלמונים אמיתיים לסלמונים שלא גדלו בים הצפוני ונבין את המשמעות התזונתית. נדון בערכם התזונתי של הדגים, נכיר את אצות הים ועוד.

 

לקראת שבת פרשת נח

עולם ומלואו

נכיר את החומרים האזילים, המתחדשים, המתפרקים והמתכלים, כיצד הם משתלבים בכלים החד פעמיים, בשקיות ובחומרי הניקוי, ומה ההשפעה שלהם על הבריאות שלנו. נלמד על חקלאות אורגנית, נבין מי מפקח עליה. וכיצד זה קשור לבריאות שלנו.

ההרצאה מבוססת על סיורים שערכתי במפעל מזון ובשטחים חקלאיים.

חורף

חולים על החורף

נלמד כיצד לטפל / לצמצם / למנוע את מחלות החורף בעזרת תזונה, תוספי תזונה, צמחי מרפא ושמנים אתריים. נלמד להרכיב ארון עזרה ראשונה טבעי. נבין את הקשר שבין סטרס ובין מחלות חורף ועוד.

 

אוכלי קטניות

בהרצאה נלמד כיצד ליהנות מערכם התזונתי של הקטניות מבלי להציק למערכת העיכול, מה זה חלבון מלא ומהי כמות החלבון המומלצת? האם הסויה טובה או מזיקה? האם בוטנים זה קטניה? ומה ההשפעה של במבה וחמאת בוטנים עלינו ועל הילדים ועוד.

חנוכה

שימו שמן

נלמד לבחור שמן מזין ולא מזיק, נכיר את הרכיבים שבתרסיסי השמן, נלמד לבחור שמן זית אמיתי, נזהה זיתים מזינים, נלמד על כמות השמן היומית המומלצת, נלמד על שמן דקל, על שמן קוקוס ועוד.

ההרצאה מבוססת על סיורים שערכתי בתוך מפעלי מזון.

טבת (ינואר) – כ' בטבת יום פטירתו של הרמב"ם

הנהגות הבריאות של הרמב"ם

ההרצאה מבוססת על ספרי הרמב"ם. בהרצאה ניווכח בכך שעצותיו הבריאותיות של הרמב"ם רלוונטיות לימנו, ונראה כיצד ניתן להיעזר בהן לצורך טיפול בבעיות נפוצות כגון: כאבי בטן, כאבי ראש, סוכרת, יתר כולסטרול, חוסר שקט, עצבנות ועוד.

טו בשבט

שבעה בשקיק אחד

ההרצאה עוסקת בערכם התזונתי והצעה לסדר ט"ו בשבט שמבוסס על שבעת המינים, על פירות יבשים טבעיים ופירות יבשים מזיקים, על סוכר התמרים החדש שהגיע לאחרונה מדובאי, על חרובים, שקדים ועוד.

נושא פרי

סודות מתוך בתי אריזה של פירות, פירות על, פירות חורף, פירות קיץ, פיטוכימיקלים בפיגמנט של הפירות, סוכר הפירות, מחקרים עדכניים ועוד.
ההרצאה מבוססת על סיורים שערכתי בבתי אריזה ועל ראיונות עם חקלאים.

פורים (תחפושות, משלוחי מנות מתוקים  ומזל דגים)

מותק האוכל התחפש

ישנם מזונות שתעשיית המזון מיתגה כמזונות בריאים, למרות שבפועל, המציאות שונה. כיצד נזהה את המזונות שהתחפשו למזונות בריאים, ואת המזונות הבריאים באמת.

מתוקים מהחיים

נלמד על חשיבות המתוק לשמירת הבריאות שלנו, על נזקי הסוכר הלבן והחום ועל דרכים לצמצום ולהימנעות מהצריכה שלהם, על ממתיקים מלאכותיים, על ממתיקים טבעיים ועוד.

מרוצים עד הדג

נלמד על המשמעות שבאכילת דגי בריכה, נבדיל בין סלמונים אמיתיים לסלמונים שלא גדלו בים הצפוני ונבין את המשמעות התזונתית. נדון בערכם התזונתי של הדגים, נכיר את אצות הים ועוד.

פסח

אביב הגיע, פסח בא

נלמד על ניקוי רעלים באביב, אלרגיות של האביב, חומרי ניקוי אקולוגיים, ריסוס ביתי, סוגי מצות, עוגיות של פסח, ערכה התזונתי של קערת ליל הסדר ועוד.

 

 

שאר ירקות

נלמד על היתרונות שבירקות בגידול הידרופוני, על ירקות עליים ללא תולעים, על ירקות עמילניים, ירקות על, אצות, ממלכת הפטריות וירקות חריפים. נבין את החשיבות של הוויטמינים והצבענים שבירקות, נראה כיצד לשלב את הכל בצלחת שלנו ועוד.

ההרצאה מבוססת על סיורים שערכתי בחממות.

יום העצמאות

שמחים לבשר

בהרצאה נלמד כיצד והאם לשלב את הבשר בתפריט היומי, מה עושים בחוסר של ויטמין B12 וברזל אצל אוכלי בשר, האם כדאי לאכול עופות אורגניים, האם קיימות נקניקיות בריאות, מה זה תזונת הפליאו, מה זה בשר מתורבת ועוד.

 ההרצאה מבוססת על סיור שערכתי בתוך מפעל מזון.

חג השבועות

חלב תחת לשונך

נעסוק בחלב ביהדות. האם הרפת חייבת להסריח? רעיונות בריאים לסעודת חג השבועות ועוד.

ההרצאה מבוססת על סיורים שערכתי בתוך מפעלי מזון וברפתות.

חג הקציר ביכורי מעשיך

ההרצאה עוסקת בפירות ביהדות וברפואת הרמב"ם, בסודות מתוך בתי אריזה של פירות, פיטוכימיקלים בפיגמנט של הפירות, סוכר הפירות, מחקרים עדכניים ועוד.
ההרצאה מבוססת על סיורים שערכתי בבתי אריזה ועל ראיונות עם חקלאים

תשעת הימים

איך עושה פרה?

נלמד האם הרפת חייבת להסריח? ומה המשמעות של זה מבחינת הבריאות שלנו. נכיר את האלטרנטיבה האורגנית, נדון בערך התזונתי של החלב, ונלמד לבחור את החלב, הגבינות, היוגורטים והגלידות הבריאים ביותר ועוד.

ההרצאה מבוססת על סיורים שערכתי בתוך מפעלי מזון וברפתות.