הנהגות הבריאות של הרמב"ם

ההרצאה מבוססת על ספרי הרמב"ם. בהרצאה ניווכח בכך שעצותיו הבריאותיות של הרמב"ם רלוונטיות לימנו, ונראה כיצד ניתן להיעזר בהן לצורך טיפול בבעיות נפוצות כגון: כאבי בטן, כאבי ראש, סוכרת, יתר כולסטרול, חוסר שקט, עצבנות ועוד.

חולים על החורף

נלמד כיצד לטפל / לצמצם / למנוע את מחלות החורף בעזרת תזונה, תוספי תזונה, צמחי מרפא ושמנים אתריים. נלמד להרכיב ארון עזרה ראשונה טבעי. נבין את הקשר בין סטרס ומחלות חורף ועוד.

שמחים לבשר

בהרצאה נלמד כיצד והאם לשלב את הבשר בתפריט היומי, מה עושים בחוסר של ויטמין B12 וברזל אצל אוכלי בשר, האם כדאי לאכול עופות אורגניים, האם קיימות נקניקיות בריאות, מה זה תזונת הפליאו, מה זה בשר מתורבת ועוד.

ההרצאה מבוססת על סיור שערכתי בתוך מפעל מזון.

מרוצים עד הדג

נלמד על המשמעות שבאכילת דגי בריכה, נבדיל בין סלמונים אמיתיים לסלמונים שלא גדלו בים הצפוני ונבין את המשמעות התזונתית. נדון בערכם התזונתי של הדגים, נכיר את אצות הים ועוד.

 

איך עושה פרה?

נלמד האם הרפת חייבת להסריח? ומה המשמעות של זה מבחינת הבריאות שלנו. נכיר את האלטרנטיבה האורגנית, נדון בערך התזונתי של החלב, ונלמד לבחור את החלב, הגבינות, היוגורטים והגלידות הבריאים ביותר ועוד.

ההרצאה מבוססת על סיורים שערכתי בתוך מפעלי מזון וברפתות.

שימו שמן

נלמד לבחור שמן מזין ולא מזיק, נכיר את הרכיבים שבתרסיסי השמן, נלמד לבחור שמן זית אמיתי, נזהה זיתים מזינים, נלמד על כמות השמן היומית המומלצת, נלמד על שמן דקל, על שמן קוקוס ועוד.

ההרצאה מבוססת על סיורים שערכתי בתוך מפעלי מזון.

אוכלי קטניות

בהרצאה נלמד כיצד ליהנות מערכם התזונתי של הקטניות מבלי להציק למערכת העיכול, מה זה חלבון מלא ומהי כמות החלבון המומלצת? האם הסויה טובה או מזיקה? האם בוטנים זה קטניה? ומה ההשפעה של במבה וחמאת בוטנים עלינו ועל הילדים ועוד.

תבלין למי שמבין

נלמד לבחור תבלינים מזינים, נלמד להכיר את החומרים המזיקים שעלולים להימצא בתבלינים, נלמד לבחור את המלח הפחות מזיק, נלמד על תהליכים מזיקים בתעשיית התבלינים ועוד.

ההרצאה מבוססת על סיורים שערכתי בתוך מפעלי מזון.

אם אין לחם תאכלו עוגות

נלמד כיצד לבחור את הלחם הבריא והמזין עבורנו, נבין את ההבדל בין לחם מחיטה טרום נבוטה לנבט חיטה והאם יש מרגרינה בלחם? נלמד כיצד להכין עוגות בריאות אמיתיות ועוד.

ההרצאה מבוססת על סיורים שערכתי במאפיות הלחם הגדולות.

מתוקים מהחיים

נלמד על חשיבות המתוק לשמירת הבריאות שלנו, על נזקי הסוכר הלבן והחום ועל דרכים לצמצום ולהימנעות מהצריכה שלהם, על ממתיקים מלאכותיים, על ממתיקים טבעיים ועוד.

רוצים לישון ולא להשתגע

אורח חיים, תזונה, ספורט, תוספי תזונה, צמחי מרפא וארומתרפיה למניעה ולריפוי כאבי ראש, סטרס, נדודי שינה ושיפור הזיכרון, בשילוב הרפואה הקונבנציונלית ועוד.

מעשה בחמישה דגנים

מה יוצא לנו מאכילת מזונות מחמשת מיני דגן? מה ההבדל בין סולת, קוסקוס, בורגול, דורום, סמולינה, פריקי וקמוט? מה זה עשב חיטה ועשב שעורה? באילו מזונות מסתתרת השעורה? האם בשיבולת שועל יש גלוטן ועוד.

דגן בגן

האם באורז יש ארסן? למה הטף נחשב כמזון על? באילו מזונות מסתתר התירס? האם קיים טיפול טבעי לרגישות לגלוטן? ועוד.

 

 

אתה שותה או שוטה?

איזה מים כדאי לנו לשתות? איך אפשר לשתות לפחות ליטר וחצי של מים בכל יום? האם קיים קפה בריא? האם עדיף לשתות תה בשקיק או בתפזורת? ועוד.

ההרצאה מבוססת על סיורים שערכתי במפעלי תה.

נושא פרי

פירות על - גוג'י ברי, אסאי, ערמונים, פירות חורף, פירות קיץ, עובדות ומיתוסים, מה מכילים הפירות המיובשים הרגילים והטבעיים? ערכם התזונתי של הפירות המיובשים, גידול תמרים וצימוקים בישראל (מבוסס על ראיונות עם המגדלים*), פיטוכימיקלים בפיגמנט של הפירות, מחקרים עדכניים  ועוד.

שאר ירקות

נלמד על היתרונות שבירקות בגידול הידרופוני, על ירקות עליים ללא תולעים, על ירקות עמילניים, ירקות על, אצות, ממלכת הפטריות וירקות חריפים. נבין את החשיבות של הוויטמינים והצבענים שבירקות, נראה כיצד לשלב את הכל בצלחת שלנו ועוד.

ההרצאה מבוססת על סיורים שערכתי בחממות.

 

 

עולם ומלואו

נכיר את החומרים האזילים, המתחדשים, המתפרקים והמתכלים, כיצד הם משתלבים בכלים החד פעמיים, בשקיות ובחומרי הניקוי, ומה ההשפעה שלהם על הבריאות שלנו. נלמד על החקלאות האורגנית, נבין מי מפקח עליה. וכיצד זה קשור אלינו.

ההרצאה מבוססת על סיורים שערכתי במפעל מזון ובשטחים חקלאיים.

מרגישות יופי

נלמד על טיפול טבעי / מניעת נשירת שיער, על חומרי קוסמטיקה טבעית, על שיטות טבעיות לשמירה על השיניים, על ניקוי רעלים ועוד.

 

 

עצם העניין

נכיר את המאכלים ואת חומרי המזון שגורמים להידלדלות העצם, ואת אלה שעשירים במינרלים שחיוניים לעצם, נלמד האם החלב טוב או רע לעצם. נרכיב תפריט שעשיר בוויטמינים - D ו K ובמינרלים - מגנזיום, אבץ ובורון ועוד.

קל לעיכול

נעסוק באורח חיים, תזונה, תוספי תזונה, רפלקסולוגיה ועוד לטיפול ולמניעת עצירות, יציאות מרובות, צרבות, אפטות, בחילות ועוד.

אוכלים את הלב

נכיר שיטות טבעיות לטיפול ביתר לחץ דם וביתר שומנים בדם. נבין את משמעות תוצאות בדיקות הדם, נכיר את המזונות שמכילים פיטוסטרולים, נוגדי חמצון בעלי מדד ORAC גבוה, סיבים תזונתיים, אשלגן ועוד.

הכל זהב

בריאות בגיל השלישי: נלמד על תזונה, תוספי תזונה וצמחי מרפא למניעה ולטיפול טבעי בשחיקת מפרקים, דלקות בדרכי השתן, בעיות שיניים ועוד.

 

 

שיטות מובילות בתזונה

נכיר את הצמחונות, הטבעונות, הטבעונאות (Raw food), התזונה הסינית, התזונה האיורווודית (הודית), תזונה לפי עקרונות היהדות ועוד.

 

 

יחסי גומלין בין תרופות ותוספי תזונה

נכיר את תוספי התזונה שעלולים להגביר את רעילות התרופות / לסתור את פעילות התרופות / להפריע בספיגת התרופות. מהם החסרים התזונתיים שעלולים להיגרם כתוצאה מנטילת תרופות, וכיצד ניתן להשלים את החסר בעזרת תוספי תזונה ועוד.

מאחורי הקלעים של תעשיית המזון

ההרצאה מבוססת על סיורים שערכתי בתוך מפעלי מזון (לא במרכזי מבקרים) ועל ראיונות שלי עם מנהלים / מהנדסי מזון / טכנולוגי מזון של מפעלים. ערכתי את הסיורים לצורך כתיבה במוסף "כלכלה" של עיתון "מקור ראשון", במגזין "נשים" ובמגזין "אותיות".