חוגי חברים

ישנן הרבה קבוצות של חברים שנפגשות פעם בחודש במוצאי שבתות / בסופ"ש ומזמינות מרצים.
בעבר קראו לקבוצות האלה, חוגי חזו"ן (חוג זוגות נשואים). כשמגיע התור של הזוג לארח, הם נאלצים לחפש מרצה מרתק ומעניין, כי החברים באו ליהנות. כאן תוכלו לבחור מתוך מגוון ההרצאות שלי.

הנהגות הבריאות של הרמב"ם

ההרצאה מבוססת על ספרי הרמב"ם. בהרצאה ניווכח בכך שעצותיו הבריאותיות של הרמב"ם רלוונטיות לימנו, ונראה כיצד ניתן להיעזר בהן לצורך טיפול בבעיות נפוצות כגון: כאבי בטן, כאבי ראש, סוכרת, יתר כולסטרול, חוסר שקט, עצבנות ועוד.

שנה טובה ובריאה

האם סימני ראש השנה בריאים? האם אפשר לארח ולהתארח עם מנות בריאות ומזינות? האם היין הוא פרדוקס, או שהוא בריא? מהן ההחלטות הבריאות שכדאי שנקבל לקראת השנה החדשה ועוד.

ההרצאה מתאימה לאירוע הרמת כוסית לשנה החדשה.

 

שבעה בשקיק אחד

ההרצאה עוסקת בערכם התזונתי והצעה לסדר ט"ו בשבט שמבוסס על שבעת המינים, על פירות יבשים טבעיים ופירות יבשים מזיקים, על סוכר התמרים החדש שהגיע לאחרונה מדובאי, על חרובים, שקדים ועוד.

 

שימו שמן 

נלמד לבחור שמן מזין ולא מזיק, נכיר את הרכיבים שבתרסיסי השמן, נלמד לבחור שמן זית אמיתי, נזהה זיתים מזינים, נלמד על כמות השמן היומית המומלצת, נלמד על שמן דקל, על שמן קוקוס ועוד.

ההרצאה מבוססת על סיורים שערכתי בתוך מפעלי מזון.

אוכלי קטניות

בהרצאה נלמד כיצד ליהנות מערכם התזונתי של הקטניות מבלי להציק למערכת העיכול, מה זה חלבון מלא ומהי כמות החלבון המומלצת? האם הסויה טובה או מזיקה? האם בוטנים זה קטניה? ומה ההשפעה של במבה וחמאת בוטנים
עלינו ועל הילדים ועוד.

מרוצים עד הדג

נלמד על המשמעות שבאכילת דגי בריכה, נבדיל בין סלמונים אמיתיים לסלמונים שלא גדלו בים הצפוני ונבין את המשמעות התזונתית. נדון בערכם התזונתי של הדגים, נכיר את אצות הים ועוד.

 

 

 

עולם ומלואו

נכיר את החומרים האזילים, המתחדשים, המתפרקים והמתכלים, כיצד הם משתלבים בכלים החד פעמיים, בשקיות ובחומרי הניקוי, ומה ההשפעה שלהם על הבריאות שלנו. נלמד על החקלאות האורגנית, נבין מי מפקח עליה. וכיצד זה קשור אלינו.

ההרצאה מבוססת על סיורים שערכתי במפעל מזון ובשטחים חקלאיים.

איך עושה פרה?

נלמד האם הרפת חייבת להסריח? ומה המשמעות של זה מבחינת הבריאות שלנו. נכיר את האלטרנטיבה האורגנית, נדון בערך התזונתי של החלב, ונלמד לבחור את החלב, הגבינות, היוגורטים והגלידות הבריאים
ביותר ועוד.

ההרצאה מבוססת על סיורים שערכתי בתוך מפעלי מזון וברפתות.

אתה שותה או שוטה?

איזה מים כדאי לנו לשתות? איך אפשר לשתות לפחות ליטר וחצי של מים בכל יום? האם קיים קפה בריא? האם עדיף לשתות תה בשקיק או בתפזורת? ועוד.

ההרצאה מבוססת על סיורים שערכתי במפעלי תה.

 

 

נושא פרי

סודות מתוך בתי אריזה של פירות, פירות על, פירות חורף, פירות קיץ, פיטוכימיקלים בפיגמנט של הפירות, סוכר הפירות, מחקרים עדכניים ועוד.
ההרצאה מבוססת על סיורים שערכתי בבתי אריזה ועל ראיונות עם חקלאים.

 

שאר ירקות

נלמד על היתרונות שבירקות בגידול הידרופוני, על ירקות עליים ללא תולעים, על ירקות עמילניים, ירקות על, אצות, ממלכת הפטריות וירקות חריפים. נבין את החשיבות של הוויטמינים והצבענים שבירקות, נראה כיצד לשלב את הכל בצלחת שלנו ועוד.

ההרצאה מבוססת על סיורים שערכתי בחממות.

מעשה בחמישה דגנים

מה יוצא לנו מאכילת מזונות מחמשת מיני דגן? מה ההבדל בין סולת, קוסקוס, בורגול, דורום, סמולינה, פריקי וקמוט? מה זה עשב חיטה ועשב שעורה? באילו מזונות מסתתרת השעורה? האם בשיבולת שועל יש גלוטן ועוד.

 

תבלין למי שמבין

נלמד לבחור תבלינים מזינים, נלמד להכיר את החומרים שעלולים להימצא בתבלינים, נלמד לבחור מלח, נלמד על תהליכים בתעשיית התבלינים ועוד.

ההרצאה מבוססת על סיורים שערכתי בתוך מפעלי מזון.

מתוקים מהחיים

נלמד על חשיבות המתוק לשמירת הבריאות שלנו, על נזקי הסוכר הלבן והחום ועל דרכים לצמצום ולהימנעות מהצריכה שלהם, על ממתיקים מלאכותיים, על ממתיקים טבעיים ועוד.

שמחים לבשר

בהרצאה נלמד כיצד והאם לשלב את הבשר בתפריט היומי, מה עושים בחוסר של ויטמין B12 וברזל אצל אוכלי בשר, האם כדאי לאכול עופות אורגניים, האם קיימות נקניקיות בריאות, מה זה תזונת הפליאו, מה זה בשר מתורבת ועוד.

ההרצאה מבוססת על סיור שערכתי בתוך מפעל מזון.

מאחורי הקלעים של תעשיית המזון

ההרצאה מבוססת על סיורים שערכתי בתוך מפעלי מזון (לא במרכזי מבקרים) ועל ראיונות שלי עם מנהלים / מהנדסי מזון / טכנולוגי מזון של מפעלים. ערכתי את הסיורים לצורך כתיבה במוסף "כלכלה" של עיתון "מקור ראשון", במגזין "נשים" ובמגזין "אותיות".